+421 (0)911 308 828         Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

Keď sa chce, všetko ide...

Vyrastala som vo veľkej rodine. Pravidelne v nedeľu sme sa celé široké príbuzenstvo u niekoho z rodiny zišli na obed. Ten sa nikdy nezaobišiel bez veľkého množstva dobrého jedla. Dlhé roky bolo nepísaným pravidlom, že na takúto návštevu každá rodina prinesie niečo zo svojej kuchyne. Väčšinou to boli koláče, torty a rôzne iné sladkosti, ktorým som nikdy nevedela odolať. Tento zvyk som si po svadbe preniesla aj do mojej novej rodiny. Žiaden víkend sa nezaobišiel bez rôznych sladkých dobrôt. Tých sa na stole nakopilo vždy dostatok na celý týždeň. Pravidelne som športovala, až kým sa mi nenarodil prvý syn, takže s postavou som problém nemala.

Nikdy som nepremýšľala nad tým, že množstvo sladkého mi nejako môže uškodiť. Od malička som bola vychovávaná v tom, že jedlo je pôžitok a treba si ho dopriať. Až neskôr som pochopila, že to tak nie je a že z nesprávnej stravy môžeme mať veľa problémov. U mňa sa to začalo prejavovať po narodení prvého dieťaťa. Všetok svoj čas som venovala iba synovi. Pre mňa samú ho už veľa nezostávalo. Prestala som športovať a venovala som sa iba materským povinnostiam. Aj cez to všetko som si vždy našla čas a nevynechala žiadne rodinné stretnutie pri dobrom obede.

Nikdy som neriešila svoju postavu. Stále som sa videla ako pekná, štíhla žena, keďže som pred pôrodom pravidelne športovala. Až môj manžel ma raz vyviedol z omylu, keď raz nechtiac zo srandy utrúsil poznámku, či som opäť tehotná, keďže mi poriadne narástlo brucho. Síce sme sa na tom všetci zasmiali, ale od tej chvíle som nemala pokoja. Obzerala som sa v zrkadle a s hrôzou som zistila, že už nie som tá pekná príťažlivá žena, ktorou som bola. Moje sebavedomie utrpelo veľkú ranu a ja som sa začala zaoberať sebou.

Internet je plný rôznych návodov na to, ako zaručene schudnúť a nepribrať. Vyskúšala som rôzne z nich. Behom roka som schudla dokopy asi 10 kíl, ktoré som ani neviem ako pribrala naspäť. Pomaly som sa zmierovala s tým, že všetky diéty, rady a odporúčania na to, ako schudnúť sú iba dočasné. Pri hľadaní ďalších a ďalších spoľahlivých návodov na chudnutie som narazila na blog o nízkosacharidových diétach. Aj keď som bola skeptická a ničomu neverila, som sa rozhodla, že toto bude posledný pokus s mojím chudnutím.

Aj cez to všetko, že som si o redukčnom programe toho veľa neprečítala a v podstate som ani nevedela čo to je, objednala som sa na vstupnú konzultáciu. Pred očami som mala iba jedinú vidinu – schudnúť a je jedno za akú cenu. Pri vstupnom pohovore ma zarazila informácia, že ak chcem schudnúť, musím dočasne prestať jesť bežnú stravu a nahradiť ju práškovou. Poviem vám, zažila som obrovský šok! Kadejaké zázračné koktaily a instantná strava vo mne vyvolávali odpor. Nikdy som im neverila, všetko som pokladala iba za akýsi marketingový ťah, ako vytiahnuť z nešťastných ľudí peniaze. V hlave mi behali myšlienky o tom, ako som sa nechala dobehnúť a ako ma chce niekto oklamať a vytiahnuť zo mňa peniaze. Už som sa zberala na odchod, keď doktorka začala hovoriť o zložení tejto stravy, o tom aké sú v celom svete výsledky. Začali sa ma pýtať na moje zdravotné problémy, vysvetľovať mi princípy zdravého stravovania, jojo efektu a vecí, ktoré trápia nejednu z nás. Moje prvé vyšetrenie trvalo viac ako 2 hodiny. Dozvedela som sa na ňom mnoho zaujímavých informácií, o ktorých bežný človek nevenujúci sa stravovaniu a výžive ani netuší. Mala som veľmi veľa otázok, na všetky mi bolo odpovedané. Najviac ma však stále mátala strava z prášku. Veľmi som tomu neverila, ale moje odhodlanie schudnúť bolo silnejšie. O to viac, keď som sa dozvedela, že za mesiac to môže byť až 8 kíl. Odchádzala som odtiaľ plná elánu s veľkou taškou stravy na 2 týždne.

Poviem vám, prvé dni to nebolo nič moc. Bolela ma hlava, cítila som sa unavená, znechutená. Vedela som však, že po 3 dňoch to prejde a ja sa vrátim do svojho normálu. A presne tak aj bolo. Po prvotnom šoku organizmu si však na to zvykol a všetky „neduhy“ z prvých dní sa stratili.

Prešiel prvý týždeň a ja som plná napätia išla na kontrolu. Tri kilá dole!! Viete si predstaviť, čo to je? 3 kilá za týždeň? Obrovská radosť a ešte väčšia motivácia v pokračovaní.

Počas nasledujúcich 3 mesiacov som chodila na konzultácie pravidelne, každé 2 týždne. Počas nich som dostávala rady o strave, o tom ako jesť, keď skončím s diétou, aby som nepribrala. Počas doby diétovania som schudla 17 kíl.

Som 3 mesiace po diéte. Doteraz som nepribrala naspäť ani kilo. Dodržiavam rady, ktoré som dostávala počas diétovania a váhu si udržiavam aj cez to všetko, že sa pravidelných rodinných obedov zúčastňujem. Pre mňa to však nie je už o jedle...

logo

Zdravie a krása na dosah v Health&Beauty

    Klinika estetickej medicíny Health&Beauty sa stará o krásu a zdravie svojich klientov a klientiek. Sme moderná klinika na svetovej úrovni s dlhoročnými odbornými skúsenosťami v oblasti chudnutia, modelácie postavy, spevnenia pokožky i tela, liečby celulitídy, formovania kontúr či celkovej regenerácie. Prinášame vám len to najlepšie z oblasti estetickej a korektívnej dermatológie, zdravej výživy, zdravého životného štýlu, redukcie váhy a liečby obezity a metabolického syndrómu. Snažíme sa neustále napredovať, sledujeme najnovšie lekárske a estetické postupy. Našou hlavnou prioritou sú komplexné služby a individuálny prístup v modernom, pokojnom a priateľskom prostredí.  

Adresa

Klinika Health&Beauty

PERLA RUŽINOVA

Kaštieľska 4

821 05 Bratislava

Telefón

+421 (0)911 308 828

E-mail

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

ikona-1 Objednajte sa

 

Facebook