+421 (0)911 308 828         Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

Lymfodrenáž nie je len relaxačná...

Pojem obehová sústava je nám všetkým jasný. Predstavíme si pod ním naše neúnavné srdce a cievny systém prenášajúci krv z a do tkanív. Menej ľudí si však spomenie, že v našom tele existuje aj ďalší paralelný „potrubný“ systém. Odstraňuje splodiny látkovej premeny v bunkách, proteíny, prebytočné tekutiny, vírusy a baktérie. Táto „čistička“ nášho tela – lymfatický systém – akumuluje tekutiny a odpadové látky z medzibunkového priestoru, filtruje ich a očisťuje.

Podobne, ako korene stromov, na začiatku cesty lymfy (miazgy), ktorá prúdi lymfatickými cievami, sú drobné korienky -  kapiláry, spájajúce sa do čoraz väčších ciev. Tie vedú svoj náklad priamo do krvného obehu. Systém je však unikátny. Na svojej trase prechádza kontrolnými bodmi - lymfatickými uzlinami (ktorých má bežný človek 600 až 700), ktoré filtrujú tekutinu a sú domovom lymfocytov -  bielych krviniek, ktoré si v nich plnia svoje obranné povinnosti a ničia baktérie, vírusy a dokonca aj abnormálne bunky. Presne tieto kontrolné body sa vám, ako neklamný znak ich pracovnej vyťaženosti, zväčšia pri infekčnom ochorení, zápale, ale aj pri závažnejších stavoch.

Systém je to pracovitý. Denne bežne vytvorí 2 litre novej lymfy, ale dokáže aj niekoľkonásobne navýšiť svoju kapacitu. V prípade potreby až desaťnásobne. A to všetko dokáže aj bez centrálnej pumpy, cirkuláciu stimulujeme manuálne pohybom svalov. Sami môžeme tento filtračný systém podporiť prostredníctvom lymfodrenážnej masáže. Keď systém funguje bez problémov, cítime sa zdraví a plní síl, naša imunita je pripravená bojovať s patogénmi. Ak je však jeho funkcia oslabená alebo zablokovaná, vyskytujú sa na tele opuchy, objavuje sa únava a oveľa ľahšie podľahneme nachladnutiu a infekciám.
70 % lymfatického riečišťa je lokalizovaného pod kožou, tieto drobné vlásočnice pri miernom tlaku spôsobenom prebytkom tekutiny medzi bunkami, svalovými sťahmi  alebo pôsobením šikovných rúk terapeuta začínajú pracovať. Malý tlak prostredníctvom rytmických, kruhových pohyboch stimuluje lymfatický systém, aby pracoval efektívnejšie a napomáha prúdeniu tekutiny do miazgovodov, odkiaľ sa prečistená lymfa vracia do žilnej krvi. 

Lymfatická masáž je vhodná pre kohokoľvek, či už ho trápi chronická únava, pretrvávajúce choroby a infekcie, opuchy, dermatologické problémy, stavy po zraneniach, bolesti hlavy a migrény, zápaly kĺbov a šliach, bolesti krku, zubné infekcie alebo zákroky v oblasti ústnej dutiny.  

A čo má táto metóda spoločné s našou krásou a znížením telesnej hmotnosti? Mimo faktu, že je to možnosť relaxácie a nazbierania nových síl, vám dôkladná masáž rozprúdi lymfatické cesty napr. na tvári, zbavuje tkanivá toxínov a výsledkom je zdravšia, čistejšia a jasnejšia pleť. Diétne opatrenia a ultrazvukové metódy, ako je kavitácia na korekciu problémových partií, sú základom a lymfodrenážna masáž efektívnym doplnkom týchto procedúr. Obsah rozrušených tukových buniek tak lepšie preniká do krvného riečišťa, obvod našich problémových partií sa zmenšuje, koža je kvalitnejšia a bez celulitídy. Som si vedomá, že diéty a cvičenie sú pre mnohých z nás utrpením. Sú však prostriedky, ako pomôcť svojmu telu ku zdraviu a kráse dobrovoľne, s radosťou. Jedným z nich je práve relaxačná lymfodrenážna masáž. 

logo

Zdravie a krása na dosah v Health&Beauty

    Klinika estetickej medicíny Health&Beauty sa stará o krásu a zdravie svojich klientov a klientiek. Sme moderná klinika na svetovej úrovni s dlhoročnými odbornými skúsenosťami v oblasti chudnutia, modelácie postavy, spevnenia pokožky i tela, liečby celulitídy, formovania kontúr či celkovej regenerácie. Prinášame vám len to najlepšie z oblasti estetickej a korektívnej dermatológie, zdravej výživy, zdravého životného štýlu, redukcie váhy a liečby obezity a metabolického syndrómu. Snažíme sa neustále napredovať, sledujeme najnovšie lekárske a estetické postupy. Našou hlavnou prioritou sú komplexné služby a individuálny prístup v modernom, pokojnom a priateľskom prostredí.  

Adresa

Klinika Health&Beauty

PERLA RUŽINOVA

Kaštieľska 4

821 05 Bratislava

Telefón

+421 (0)911 308 828

E-mail

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

ikona-1 Objednajte sa

 

Facebook